Ekhm.. No więc , jak już niektórzy zauważyli złe oko Poluluzoneja spoczeło na naszym podforum i zjadło je swoim odbytem gębowym. Tak więc słowem wspomnienia - ten dział dotyczy systemu RPG Dergast. Informacje na jego temat znajdziecie na stronie :
Wiek: 24 Dołączył: 12 Sie 2004 Posty: 410 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2004-08-12, 16:12
yhm, z mojej też nie wymazał. Muszę tylko znaleźć czas żeby ich jeszcze raz napisać... pozmieniać... itp... a tego czasu nie mam aktualnie za wiele... mimo że wakacje, ja się uczę (tak się ma jak się jest w klasie matematyczno informatycznej, a chce się dostać na medycynę... ;P ) Jak tylko znajdę na to czas, to ich zrobię... sam chciałbym zagrać w dergast osobą mogącą sprawić siłą woli żeby komuś mózg wypłynął przez uszy (chyba że samemu psionikowi mózg wypłynie przy tym przez uszy, ale teaz nie będę się w to zagłębiał ;P )
konkludując: zrobi się ;P
_________________ "Istotnym męstwem jest żyć, gdy żyć się godzi, a umrzeć, kiedy umrzeć potrzeba"
----------------
"But though we strike at you from the shadows,
do not think that we lack the courage to stand in the light."
-Zeratul
----------------
"Żyj tak, byś mógł powiedzieć Bogu w dniu Sądu Ostatecznego: "Byłem bardzo dobrym człowiekiem, chociaż w Ciebie nie wierzyłem" -Kurt Vonnegut
Wiek: 29 Dołączyła: 12 Sie 2004 Posty: 522 Skąd: Your Dreams
Wysłany: 2004-08-12, 16:16
A cala ta twoja chec tilu wziela sie z tego ze ja sie nad twoim mozgiem znecam. W kazdym badz razie jak chcesz til moge ci pomoc z tymi twoimi psionikami troche. W koncu zawsze mazylam zeby komus odtanczyc kankana na mozgu
_________________ "Zaśnij, mój miły, zaśnij na wieki.
Zaciśnij mocno obie powieki.
Nie bój się nocy czarnej opieki.
Zaśnij, mój miły, zaśnij na wieki."
Wysłany: 2004-08-12, 16:18
Wiesz tal,tak ogólnie to ja mam koncepcję i mam ją częściowo spisaną nawet, problem w tym, że jest trochę za bardzo pokomplikowane. Za dużo cyferek i innych takich do zapamiętania... ale też już wiem jak to naprawić... muszę tylko na to znaleźć czas... aczkolwiek wszelkie sugestie zawsze mile widziane ;) Będę wręcz taki, że stworzę na ten temat osobny topic ;)
_________________ "Istotnym męstwem jest żyć, gdy żyć się godzi, a umrzeć, kiedy umrzeć potrzeba"
----------------
-Zeratul
----------------
"Żyj tak, byś mógł powiedzieć Bogu w dniu Sądu Ostatecznego: "Byłem bardzo dobrym człowiekiem, chociaż w Ciebie nie wierzyłem" -Kurt Vonnegut
Wysłany: 2004-08-12, 19:19
hmm...moze was zainteresuje ze powstaje edytor kart postaci do Dergastu...narazie jest w fazie dokładnie rozrysowanych kreseczek nakartce papieru w kratke ale powoli sie do niego zabieram, niewiem ile to potrwa bo niedługo zaczne szkołe mam kupe pozaszkolnej roboty z kursami i innymi badziewiami....ale postaram się informować was o postępach i kto wie..moze mi się uda
<offtopic do Tal, przestan meczyc mojego faceta....wiem gdzie mieszkasz...to byla groźba >
Bazyl - Trudno powiedzieć, ekipa na razie nieco się rozlazła, jesli chodzi o tematy RPG-ów i tylko czasem relaksacyjnie w coś razem gramy, głwnie w cybera i Mordheima ostatnio. Chyba większość ma chwilowy przesyt fantasy, trzeba przeczekać ten trudny okres.
Wysłany: 2004-08-18, 02:15
wlasnie...zagralabym coś...a ostatnio tak sie jakośnie sklada... przepraszam za maly oftopic. trzeba sie zebrac w koncualbo namsie koimpletnie juz porozpada roozyna
_________________ "....Guys.....where are we?"
(\ /)
( ._.)
(")(")
--------------------
The Other Side
--------------------
Rirliel !
--------------------
Ja żyje i mam nawet czas żeby coś robić, ale tylko jeżlei grupa bedzie współpracować... Bo ostantio jak mówiłem np. do za tydzień to 8 dni później mówili mi, że już jutro napewno przyślą itp.... a sam nie odwalę całej roboty!!
_________________ Bo u nas w Rottenpile to nawet lekarz zdrowego wpędzi do grobu....
"Obetnij mu nogi!! Przydadzą sie do stołu!!"
"W leprozorium to jest jak u kucharza- flaki to nasza specjalność"
Wieki, wieki, wieki mijają, ludzie rodzą sie i umierają- elfowe przysłowie
Sluchajcie, jak pewnie zauważyliście, nasze forum przeszło pewną ewolucje. Teraz ma nowy engine i może dużo więcej. Jedną z jego nowych możliwości jest opcja segregowania temató w subforach.
Przeprowadziłem wstępny podział i według mojego odczucia powrzócałem częśc istniejących topiców do odpowiednich działów. Wszyskie, które nie zostały przeniesione to takie, co do których nie miałem pomysłu. Zastanówcie się nad tym problem i napiszcie, gdzie co powinno być.
Wysłany: 2004-12-30, 16:18
Może by zrobić działy odpowiadające z grubsza podziałowi podręcznika? ODrazu wszystko by było bardziej uporządkowane do wrzucenia do odpowiednich podręczników... Dział bestiaruisz już jest... Dział zasady/mechanika z grubsza odpowiada części dla MG... topici o nadnaturalach/ułomach, umiejętnościach, traitach (jakkolwiek im tam było) i innych takich rzeczach do części odpowiadającej z grubsza części dla graczy... Jakieś opisy konkretnych miejsc, czy organizacji oraz np. temat o szybkości podróżowania - opis świata, ewentualnie jeszcze część odpowiadająca cennikowi, o ile znajdzie się więcej tematów które możnaby tem umieścić...
----------------
-Zeratul
----------------
Też o tym myslałem, jest to bardzo dobre, wygodne i praktyczne rozwiązanie, niewiem tylko co zrobic z takimi tmatami jak magia, nekromancja itd, które sa przekrojem przez podręcznik gracza, Mg, a czasem zachaczaja jeszcze o bestiariusz (martwiaki)
Mnie interesują subfora dotyczące mojej strony i opowiadań,Narazie nic się nie zmieniło. Ale liczę, że gdy omówimy wszystko na gadulcu, lub przez maila to uzgodnimy jak będa przebiegły zmiany...
_________________ "Świat miał zbyt wielu bohaterów i na pewno nie potrzebuje następnego. Miał za to tylko jednego Rincwinda, więc Rincwind był światu winien utrzymanie tego jedynego przy życiu jak najdłużej"
Wysłany: 2004-12-30, 17:05
w sumie magia, nekromancja itd. to mimo wszystko w dużej części mechanika tychże, dlatego umieściłbym to w dziale związanym z częścią dla mg, bo to tam chyba ma być większośc mechaniki, natomiast w podręczniku dla graczy z tego co zrozumiałem mają być tylko wyciągi rzeczy potrzebnych przy tworzeniu postaci i graniu nimi...
----------------
-Zeratul
----------------
Nadszedl czas na czwartoke slowo na niedziele. albo nawet kilka. Otoz istnieje kilka kwesti odnosnie systemu, ktore nalezaloby poruszyc :]
1. Oficjalnie nalezy oglosic, wszystkim spoza scislego gona tworcow i grajacych z nimi "pasozytow" ze system Dergast jako taki wciaz zyje i ma sie dobrze. Fakt, iz ostatnio rzeczy takie jak aktualizacje strony czy nowe materialy na forum poporstu ne istnieja, nalezy tlumaczyc dwojako - a) tworcy maja duzo innych przyziemnych i niezwiazanych z RPG zajec. b) tworcy intensywnie testuja system poswiecajc wolny czas na granie w niego i sprawdzanie roznych elementow. Niemniej niektroe jednostki wciaz cos tam samodizelnie lub tez bardizej grupowo tworza, czego przykladem sa nowo dostarczone przez korka(williama) i sapera zasady magii. Byc moze wkrotce pojawi sie cos jeszcze...
2. W zwizaku z pojawieniem sie tyche wlasnie magicnzych zasad, prosze wsyzstkich zainteresowanych (szczegolnie tych ktorym zdarza sie ze mna gra w dergast) aby przeczytali wnikliwie zasady, napisali co o nich sadza. Wszleka incjatywa bedize cenna. Licze rowniez, ze powstana koejne zaklecia... (icek, melulu, tosiek i reszta... )
3. Strona dergastu. Na razie aktualizacji na niej nie bedzie. Brak czasu i checi. A jak beda, to bedziecie mieli niespodzianke
4. Wciaz pamietam, ze niektore osoby dostarczyc poprawione opisy swoich ras... Icek, co z archetypami profesi? zaczales kiedys i jakos ci sie utknelo ;]
5. Specjalny podpunkt do sapera i korka - Jak dla mnie magia w obecnej formie jest super, zostaly jedynie szczegoly. Dlatego, gdybyscie mogli laskawie pomyslec do dnia 7 wrzesnia (wiecie dlaczego akurat tego dnia), jak opisac jak poproawnie stylistycnzie i z podzialem na podrecznik gracza i MG (tzn chodiz mi o jakas namiastke opisu ostatecznego)