Zaginione Ballady
RPG Strona Główna RPG
Forum RPG

• FAQ • Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Statystyki
• Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Najciekawsza lokacja
Autor Wiadomość
Doktor 
Bajarz

Wysłany: 2007-05-18, 11:10   

Ciekawe miejsce? Jak dla mnie Detroid. Szybkie samochody,
piękne kobiety i życie pełną parą. Ten klimat wyścigów,
zakładów, wiecznych balang... to jest to!
No i Liga, która ma swój własny, niepowtarzalny klimat.
W Detroid przeżywałem i prowadziłem najlepsze przygody
swojego życia. :mrgreen:

rebei 
Bajarz

Wysłany: 2008-01-27, 20:05   

Dla mnie ciekawa lokacją byłby własny lokal. W tej chwili kiedy gramy to jestesmy caly czas w drodze. Kiedy trafiamy do nowej lokacji zazwyczaj zatrudniamy się u kogoś, myślę że miłą odmianą byłoby postawić się w miejscu osoby zatrudniającej. Kiedy prowadzi się własny lokal to problemy i zyski nabierają innej skali. Z jednej strony nie trzeba się przejmować czy uzbiera się gamble na posiłek, ale z drugiej strony trzeba zadbać o dostawy, zająć się ekipą, pilnować konkurencje, dbać o klijentów, pilnować żeby płacili, zapewniać porządek na sali. Oczywiście można pozwolić sobie na wypady, zostawiając zaufanego człowieka, który się wszystkim zajmie a samemu dorabiać sobie sępiąc lokacje, o których informacje można zdobyć w swoim barze.

Doktor 
Bajarz

Wysłany: 2008-04-11, 18:45   

Całkiem ciekawą (choć jeszcze jej nie dokończyłem) lokacją którą wymyśliłem jest Szkoła Alchemików (bo tego co się w Neuro wyprawia chemią bym nie nazwał :) ). Znajduje się ona w SLC. Ma przedwojenny sprzęt. Daje nadzieję na lepsze jutro. Wyjaśnia dlaczego Moloch zmierz w kierunku Salt Lake City. No i oczywiście daje zajęcie graczom :)

Angus McArthur 
Bajarz

Wysłany: 2008-04-11, 20:34   

Daje zajęcie, ale szkoda tej tamy... :twisted:
Bym zapomnieć o Niej mógł!

Angus McArthur 
Bajarz

Wysłany: 2008-06-20, 17:38   

Nie offtopując, jak poprzednio, przyznam, że najciekawszą lokacją była dla mnie pewna mała wioska na pustyni. Ludzie byli bardzo mili i uczynni dopóki nie wyszedł na jaw pewien fakt. Owi ludzie mieli hopla na punkcie mułów ("konio-osłów" :razz: ).

Ot, taki przykład małej, ześwirowanej społeczności. Mała społeczność, która ma własne tajemnice... :mrgreen:
Bym zapomnieć o Niej mógł!

Moldhjem 
Niemowa

Wysłany: 2009-11-15, 11:42   

Dla mnie najciekawszą lokacją jest Linia Frontu z Molochem. Me serce się raduje, jak gracze muszą przenocować w jakimś opuszczonym miasteczku, a zaraz nie daleko Moloch już coś przyszykował na wypadek niespodziewanych gości. Wchodzą do miasteczka, dostają niesamowity łomot i uciekają z podwiniętym ogonem. Potem jakiś stary Posterunkowy weteran bez nogi i oka, albo jakiś zwykły handlarz, mówi im, że przed wojną znajdowała się tam wielka fabryka procesorów lub czegoś takiego na co Moloch miałby chrapkę. Kolejną fajną rzeczą jest to , że przeważnie na froncie Moloch wypuszcza swoje najcięższe i najnowsze maszyny. Jeśli chodzi o te drugie to graczy dochodzą do stanu "epickiego rozzłoszczenia", kiedy po parunastu sesjach myśleli, ze MG pokazał im każdy możliwy rodzaj robota i myślą, że nic im nie jest straszne, a jeśli jest to wiedzą, ze akurat przed tym należy uciekać, aż tu nagle spotykają blaszaka z innej bajki i są zupełnie zdezorientowani. Też po przeczytaniu "łowcy mutantów, zabójcy maszyn" do głowy wchodzą ciekawe pomysł na zagrywki Molocha, na BN lub może tez na samych BG. Też ciekawym pomysłem jest robić tam tzw. "polowania". Oznacza to, że jeśli mamy graczy, którzy wybrali sobie wszyscy profesję "Zabójca Maszyn" to robimy sesje w stylu Łowów. Gracze przygotowują pułapki, plany awaryjne, wszytko i czekają na robota, lub ciekawsza wersja, sami muszą zwabić robota do swych sideł. No i tak na koniec sam klimat który panuje na Lini frontu można przekształcać jak się tylko chce: Stal, Rtęć( ta to chyba najlepiej wychodzi), Rdza. No i jeżeli potrzebujemy dużo robotów na sesji to front najlepszy.

P.S: wiem, że wiele tych rzeczy można by było zrobić w innych lokacjach ale na froncie mają ten smaczek, którego nie mają nigdzie indziej.

Kachimi 
Podżegacz

Wysłany: 2010-07-04, 12:15   

Ja raz uzylem miasta Sharrash czy jakos tak ;) bylo fajnie. mrocznie. ale "fajnosc" lokacji zalezy od tego jak ją przedstawi MG.

Odpowiedz do tematu