Pzy okazji robienia projektu na moja uczelnie, powstal taki oto obiek, ktory jesli chcecie, moge przerobic do konca na nasze potrzeby (projekt oparty jest o karte postaci, ktora dawno, dawno temu zaczelismy opracowywac z Saperem - chodzi o uklad)
Wiec to to to jest podobne do moich rozrysunkow karty. Wszystko rpawie meisci sie na jednej stornie. Ja osobiscie uwazam, ze to w polaczeniu z baza umeiejtnosci pozwoliloby na kreowanie postaci w necie (jako podkladka). Dodatkowo mozliwsoc wklejenia herbu i obrazka moglaby dodac wiele do tworzenia postaci....
Wiec potencjalnei panowie IT ktorzy rozumeija cala koncpecje i ludzie od rysunkow, co rozumieja koncepcje rysunkow i phjtoshopa laczcie sie!!
_________________ Bo u nas w Rottenpile to nawet lekarz zdrowego wpędzi do grobu....
"Obetnij mu nogi!! Przydadzą sie do stołu!!"
"W leprozorium to jest jak u kucharza- flaki to nasza specjalność"
Wieki, wieki, wieki mijają, ludzie rodzą sie i umierają- elfowe przysłowie
1. zmieniłbym memory na wisdom.
2. zamiast oczy/włosy/skór/miejsce urodzenia/... zrobiłbym jedno większe okienko pt "Description" co by dać graczom więcej swobody, a nie kazać im wypełniać list gończy tak na starcie.
3. zamieniłbym miejscami heroic points i exp points- dlaczego? bo to trochę nie praktyczne, zęby na hp-ki (hapeka zazwyczaj) było więcej miejsca niż na doświadczenie.
4. zwiększyłbym miejsce na hit points-y - zazwczaj przy walce notuję się obrażenia na kończyny, z krwawień i wypełnianie tego w taką mała krateczkę będzie problematyczne (zwłaszcza w ciemnym pokoju odgrywając wir walki).
5. zmieniłbym czarne ramki na jakikolwiek bardziej printer-friendly szlaczek (w zasadzie te ramki to jeden z głównych powodów dlaczego nie drukowałem starych kart).
6. zmniejszyłbym miejsce (w pionie) przydzielone na płeć, wzrost itd, żeby było więcej miejsca na opis i/lub umiejętności
7. to od teraz gramy po angielsku?
co do reszty tez, po za ramkami
Ja: (12:35)
a czemu poza ramkami?
Kedar: (12:35)
too juz ze tak powiemkwestia dyskusyjna
bo np na laserowkach to nie am zanczeia
albo podczas kserowania
Ja: (12:35)
true
Kedar: (12:36)
mozna wydrukowac jedna na plujce i nastukac cale stado na kserokopiarce
jak komus zal kasy
ale z drugiej storny tych kart nei drukuje sie wcle tak czesto
Ja: (12:37)
ale i tak uważam, że jakieś wzorki byłyby bardzie klimatyczne. poza tym, skoro i tak będziemy potrzebować kilku rodzajów kart postaci pewnie (inna dla maga inna dla woja) to można by się pokusić o różne wzorki zamiast ramek - taka z grubsza była idea za "nie dla ramek"
(12:38)
(wiem, ze za długi psot)
Kedar: (12:39)
wlasciwie pomysl jest ciekawy, aczkolwiek potrzeba by zatrudnic kogos kto anrysuje jakies fajne i klimatyczn e wzorki, a takie duze czarne pola bedize altwo potem zastapic, co innego, gdyby zamist nich byly cieniutkie linie i brak wilnego miejsca
Ja: (12:40)
prawda
mozemy to rzucić an forum jako "opcje do zrobienia później"
Kedar: (12:41)
moemy
Ja: (12:42)
mam wrażenie, ze włąśnie zabiliśmy ten pomysł...
Kedar: (12:42)
dlaczego?
(nie uzywaj poslkich znakow, bo mi kraczy)
Ja: (12:44)
poniewaz : 1. nie sprecyzowalismy kto ma wrzucic, 2. juz odsunelismy go w czasie do niesprecyzowanego terminu 3. jak dla mnie został zawiesozny w niebycie...
Kedar: (12:44)
spoko, ale bedzie juz na firnamencie jak wiecej osbo tego bedize chialo, to sie za to wezme
(12:45)
tylko trzeba by sie zastanowic czym karty dla poszczegolnych profesji powinny sie roznic i ile ich piowuinnno byc
tak z glowa
zeby nie naprodukwoac np 10 sdzablonow, z ktorych i tak tylk o3 beda uzywane
Ja: (12:45)
jak dla mnie można zrobić coś takiego:
(12:46)
szablon 1- sporo wolnego miejsca na notatki- jak na starej karcie
szablon 2= wojownik - zamiast części wolnego miejsca przygotowane tabelki do broni i zbroi
szablon 3 = mag - zamiast broni i zbroi tabela na czary i rytuały
tyle.
Kedar: (12:46)
wiem do czego mzierasz, wrozuc to na forum i zapytaj sie sapera co on o tym sadzi - on zawsze przodowal w rysowaniu tabelek
regulamin pkt. 3.2.8. scalilem posty //Enthorn
Ostatnio zmieniony przez Enthorn 2007-11-30, 22:47, w całości zmieniany 1 raz